Facebook Pixel

Компанія ЛУН запускає маркетплейс квартир

ЛУН запускає маркетплейс квартир

ЛУН запускає маркетплейс квартир

Компанія ЛУН під основним брендом запускає новий маркетплейс квартир, де користувачі можуть обирати та порівнювати житло на первинному та вторинному ринках одночасно на одному сайті.

У лютому 2023 року президент підписав закон про відшкодування зруйнованого житла. І невдовзі українці зможуть отримати перші кошти на купівлю квартир. За даними KSE, загалом було зруйновано або пошкоджено 150 тис. багатоквартирних і приватних будинків на $53,6 млрд.

За підрахунками на кінець 2022 року:

  • Донецька область — зруйновано 78,7 тис. будинків на $14,3 млрд.
  • Київщина — 22,8 тис. житлових будинків на $8,2 млрд.
  • Столиця — пошкоджено 348 житлових будинків на $0,9 млрд, переважна більшість із них – багатоквартирні.

До війни всеукраїнські темпи нового будівництва на піку складали приблизно 100 тис. квартир на рік. З огляду на понад 16,8 тис. зруйнованих багатоквартирних будинків загальна відбудова займе роки.

Для більшості громадян, які отримають компенсацію, постане питання: інвестувати у відбудову чи купити готове житло, залишитися у своєму рідному місті чи оселитися в безпечніших місцях. Повномасштабна війна та найбільша еміграція в історії країни змінили те, як люди обирають нерухомість. Це нові потреби, задля задоволення яких ЛУН презентує продукт, у якому має бути зручно обирати й первинку, і вторинку по всій Україні.

Quote«До війни покупці нерухомості доволі чітко розділялися на сегменти та обирали житло переважно в географії свого проживання. Причиною вибору новобудов здебільшого була відчутно менша ціна, як порівняти з вартістю готового житла. Через міграцію мільйонів людей і здорожчання собівартості нового будівництва цей патерн змінився, і сьогодні покупці можуть одночасно обирати між інвестицією в новобудову у Львові та купівлею готової квартири на вторинці в рідному Дніпрі чи Харкові. ЛУН запускає новий продукт, щоб відповідати вимогам часу», — говорить маркетинг-директор ЛУН Денис Суділковський.

Зокрема, у компанії очікують що це рішення дасть змогу збирати дані для глибшої аналітики попиту та пропозиції, а результати можна буде використовувати для оптимізації кошторисів відбудови країни.

Що відомо про ЛУН:

  • ЛУН — українська IT-компанія, заснована у 2008 році. На сьогодні має сайти та застосунки для купівлі та оренди нерухомості в 10 країнах світу. Зокрема, компанія представляє відкриті дані статистики ринку та розвиває Центр міських досліджень «ЛУН Місто», що проводить аналіз якості життя в українських містах.
  • У 2008 році першим продуктом ЛУН був агрегатор оголошень на вторинці.
  • У 2010-му додався каталог житлових комплексів на стадії будівництва для інвестицій у первинку, який став флагманським продуктом компанії та визначив напрямок і фокус розвитку бренду на наступні 10 років.
  • У 2020 році ЛУН виділила вторинку в окремий бренд Flatfy. Це дало змогу командам розвиватися незалежно та проявити свої сильні сторони.
Подякувати 🎉