СБУ повідомила про підозру комуністу Петру Симоненку

СБУ повідомила про підозру комуністу Петру Симоненку — СБУ

СБУ повідомила про підозру за двома статтями Кримінального кодексу колишньому лідерові українських комуністів Петру Симоненку. Під час окупації Київщини він втік до росії в супроводі ворожого спецназу. Про це інформує пресслужба Служби безпеки.

«На період окупації Київщини він звернувся до вищого військово-політичного керівництва росії щодо його «евакуації» до країни-агресора. Щоб вивезти Симоненка з його родиною із захопленого на той час селища Березівка Макарівського району, кремль розпорядився відправити туди загін спецназу рф», — йдеться в повідомленні.

Екснардеп особисто зустрічав росіян і навіть поселив їх у власному будинку. 4-8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ допоміг Симоненкові та його близьким виїхати до білорусі через ворожі блокпости. Згодом підозрюваний переїхав до росії.

Чим Петро Симоненко займається у росії

Симоненко отримав посаду заступника голови «Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання «Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу». Підпорядковується воно компартії росії.

Ба більше, у жовтні 2022 під час виступу на званій «22-й Міжнародній зустрічі комуністичних та робітничих партій», яка відбулася в місті Гавана на Кубі Симоненко виправдав захоплення частини України, зокрема й так звані «л/днр», а також підтримав продовження війни росії проти України й застосування москвою ядерної зброї.

Читати на The Page