Facebook Pixel

Бізнес на тваринах: Київ заборонив фото за гроші. Чому це не допомогло Одесі

Київська міська рада на засіданні 28 липня обмежила експлуатацію тварин для надання відео- та фотопослуг з комерційною метою. Рада також ухвалила рішення вжити заходів щодо недопущення жорстокого поводження з тваринами.

Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Зокрема, Нацполіція посилить у місті контроль за жорстоким поводженням з тваринами.

Депутати Київради зазначили, що до міської влади звертаються зоозахисні організації, які стурбовані проблемою використання тварин для «вуличних» фотосесій. Тому місто (у межах своєї компетенції) має попередити жорстоке поводження з тваринами.

«Фотографії з тваринами – це підтримка насильства. Все своє коротке життя вони проводять на ланцюгу, без доступу до води та їжі та без можливості природно рухатись. Не дивно, що такі звірі не доживають до старості...» — написав у Facebook депутат Київради з фракції «Єдинство» Костянтин Яловий.

Ситуація в Одесі

Водночас проблема з експлуатацією тварин існує і в Одесі. Декілька років тому Одеська міська рада заборонила такий вид заробітку, однак це рішення ігнорують. Основною причиною цього є відсутність механізму впливу, а в мерії не знають, як врегулювати ситуацію.

Фото: портал «Одесская жизнь»

Фото: портал «Одесская жизнь»

Правоохоронні органи навіть здійснювали конфіскацію тварин, але їх все одно повертали власникам.

У травні в Одеській міськраді зареєстрували проєкт рішення №039511 про надання послуг у галузі відпочинку та розваг у центральній частині міста у період високого туристичного сезону (з 1 квітня по 1 листопада).

Також чиновники пропонують заборонити на вулицях послуги з використанням тварин, фотозйомку зокрема. А стежити за дотриманням цієї вимоги повинні працівники Приморської райадміністрації та відділу туристичної інспекції.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉