Facebook Pixel

Кити скористалися обвалом біткоїна для його скупки

Хедж-фонди та керуючі активами, які на сленгу називаються китами, стали основними покупцями біткоїна (BTC) під час різкого зниження його котирувань до $30 тис.

Зниження ціни біткоїна стало для багатьох великих інвесторів сигналом для покупки, заявив стратег фінкомпанії BTIG Джуліан Емануель в інтерв'ю CNBC.

«Сильний відскок від рівня $30 тисяч говорить про те, що біткоїн продовжують розглядати як життєздатну альтернативу в диверсифікованому портфелі», — сказав Емануель.

Він також зберіг ціль за першою криптовалютою $50 тис. до кінця року.

Нагадаємо, що біткоїн торгувався на рівні близько $40 тис. 19 травня, але після шаленої просадки він досяг $30 тис., що на 30% нижче, ніж на початку денних торгів.

Найстарша публічна компанія, яка інвестує в біткоїни, також закупилася, скориставшись корекцією. MicroStrategy придбала додаткові 229 біткоїни за $10 млн за середньою ціною $43663. Тепер загальна сума біткоїна у володінні його компанії досягла 92079 BTC.

Це друга поспіль покупка в травні. Кілька днів тому, 13 травня 2021 року, MicroStrategy придбала BTC на $15 млн. З цього приводу СЕО Binance Чанпен Чжао написав у своєму твіттері відповідь на заяву Сейлора про чергову купівлю BTC — «Легенда».

Після обвалу біткоїна 19 травня в Тwitter Майкла Сейлора з'явилося важливе повідомлення: «Компанії, які я контролюю, придбали 111 000 #BTC і не продали жодного Сатоши. #Bitcoin Назавжди».

У серпні 2020 року Майкл Сейлор вперше оголосив про покупку біткоїна. Відтоді акції MicroStrategy показали зростання в 359%, а активи зросли на $1,69 млрд. Такий фінансовий результат було досягнуто переважно завдяки покупці біткоїна.

Подякувати 🎉