Facebook Pixel

Уряд продовжив карантин до 11 травня

Під час засідання Кабінету міністрів було ухвалено рішення про продовження карантинних заходів щонайменше до 11 травня. Усі міністри одностайно підтримали таке рішення, адже, згідно з моделюванням аналітиків Національної академії наук України та даними МОЗ, пік захворюваності припаде саме на період з 3 по 8 травня.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, в уряду є план щодо послаблення карантинних обмежень. Крім того, прем'єр припустив, що у разі сприятливої епідеміологічної ситуації після 11 травня зможуть відкритися парки, сквери та місця торгівлі непродовольчими товарами, а також частини об'єктів побутових послуг.

Щоб пом'якшити карантинні заходи, відсоток виявлених захворювань має складати щонайменше +- 5% протягом 10 днів, а кількість пацієнтів у лікарнях з COVID-19 має бути менше за 50%.

Водночас до 11 травня залишаться закритими кордони та діятиме заборона на транспортні та авіаперевезення.

Контекст. Послідовне послаблення обмежень, пов'язаних з пандемією коронавірусу, в Києві стане можливим тільки після проходження піку захворюваності на COVID-19. За прогнозом мера столиці Віталія Кличка, це може статися вже найближчими тижнями.

Подякувати 🎉