Facebook Pixel

Земля, нерухомість та міжнародні ринки: як і скільки можна заробити на інвестиціях

У зв’язку з запуском ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року приватні особи зможуть купувати до 100 га в одні руки та заробляти на цьому. Згідно з розрахунками, такі інвестиції мають дохідність 4-5% річних, йдеться в сюжеті партнера The Page — діловій програмі «Перша Шпальта».

Ринок землі: куди інвестувати в Україні в 2021 році (відео):

За словами партнера юридичної групи LCF Ігора Кравцова, заробити на землі можна такими способами:

  • купувати в якості інвестицій для подальшого продажу юридичним особам з вищою вартістю, коли це буде дозволено;
  • купувати для здачі в оренду;
  • для передачі в іпотеку банку й отримання кредиту на інші цілі.
Quote«Однак я не виключаю випадків, коли певні земельні спекулянти скуплять частину земель і їм надалі буде або складно її продати, або та ціна, за яку вони хотітимуть її продати, не відповідатиме ринковій вартості», — пояснює Кравцов.

Куди можна інвестувати в Україні

Інвестиції в нерухомість. За словами оглядачки ринку нерухомості Вікторії Берещак, для того, щоб вберегти капітал від інфляційних чинників і примножити за рахунок зростання собівартості, потрібно інвестувати в помешкання на початковому етапі. Незважаючи на ризики, на виході можна отримати 30-40% від суми.

Що стосується оренди, то, за її словами, покупка однокімнатної квартири площею 40-45 квадратних метрів у новому будинку приноситиме вам $300-$400 щомісяця. Дохідність складає близько 8-9% на рік.

Облігації внутрішньої державної позики. За словами викладача Единбурзької бізнес-школи Івана Компана, вони приносять близько 2,9% річних.

Інвестиції та міжнародні ринки капіталу. Якщо інвестувати в міжнародні ринки капіталу, наприклад, у ринок акцій США, то в середньому можна розраховувати на 10,5% річних.

«Краще вкладати в міжнародні ринки капіталу, адже це більш висока дохідність і ліквідність — я швидко можу перетворити свої активи на гроші».

Іван Компан

Іван Компан

засновник First Kyiv Investment Club

Контекст. Раніше ми писали про те, що гектар землі коштує набагато більше, ніж звичайна оренда. Детальніше про ціни у різних областях України читайте за посиланням.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉