Facebook Pixel

Скандальне інтерв'ю Меган Маркл і принца Гаррі: як відреагував світ і чи загрожує це монархії

Герцогиня Сассекська Меган Маркл заявила, що расизм став однією з основних причин, чому вона та її чоловік принц Гаррі відмовилися від виконання офіційних обов'язків і залишили Велику Британію.

За її словами, члени британської королівської родини обговорювали, наскільки темною буде шкіра її сина Арчі. Про це Маркл розповіла в інтерв'ю американській телеведучій Опрі Вінфрі.

Головне з інтерв'ю Меган Маркл і принца Гаррі

Крім того, Маркл розповіла, що, коли вона була вагітна першим сином Арчі, їй повідомили, що він не отримає титул принца. До того ж він не матиме охорони, як інші члени королівської родини. На її думку, це грубе порушення традицій.

Вона зазначила, що королівська родина заявила їй, що хоче змінити традиції для Арчі.

Quote«У ті місяці, коли я була вагітна, у той самий період, точилися розмови, що йому не нададуть охорону, що він не отримає титул, а ще були побоювання та розмови про те, наскільки темною буде його шкіра після народження», — розповіла Маркл.

Водночас вона не уточнювала, хто саме про це говорив, однак згодом принц Гаррі зазначив, що про королеву не йдеться.

Принц також зауважив, що найбільше його засмутив той факт, що члени королівської родини не засудили публікації в британських таблоїдах, у яких обговорювалася расова належність Меган.

Водночас він зазначив, що шлюб із Меган відкрив йому очі на королівську родину та заявив, що його брат і батько перебувають у пастці. І якби не Меган, він ніколи не залишив би сім'ю.

Маркл також розповіла, що після весілля відчувала себе самотньою в королівській родині й навіть думала про суїцид, коли була вагітна. Ба більше, вона звернулася до королівської родини, щоб отримати допомогу лікарів, однак їй відмовили, пояснюючи тим, що це зашкодить репутації.

За словами принца Гаррі, він побачив у цій ситуації багато схожого із життям його матері принцеси Діани.

Реакція на інтерв'ю Меган Маркл і принца Гаррі

Після інтерв'ю в Букінгемському палаці зібралися чільні члени королівської родини. Проте кореспондент ВВС із питань королівської сім'ї Даніела Рельф зазначила, що в Букінгемському палаці не хотіли б відчувати, що від них вимагають швидкої відповіді.

Водночас інтерв'ю було сприйнято неоднозначно. Деякі прихильники монаршої родини різко висловилися щодо звинувачень подружжя.

Так, відомий телеведучий Пірс Морган заявив, що «нудотний двогодинний виступ Меган і Гаррі був ганебною й цинічною пропагандою, спрямованою на те, щоб завдати шкоди королеві, поки її чоловік лежить у лікарні, та зруйнувати монархію».

Однак у Лейбористській партії закликали провести розслідування через висловлювання щодо расизму. Там назвали ці заяви «тривожними» й заявили, що очікують, що Букінгемський палац поставиться до них з усією серйозністю.

Водночас прем'єр Великої Британії Борис Джонсон відмовився коментувати інтерв'ю, але заявив, що він завжди захоплювався королевою та об'єднавчою роллю, яку вона відіграє.

Майже 50% британців негативно сприйняли звинувачення на адресу монаршої родини. Протилежну думку висловили 21% опитаних. Ще 31% респондентів не змогли визначитися з відповіддю.

Крім того, 29% опитаних заявили, що після перегляду інтерв'ю дуже (12%) або помітно (17%) симпатизують принцу та його дружині. Водночас 39% зазначили, що дуже (16%) або помітно (23%) співчувають британській королівській родині через розрив із Гаррі.

Експерти здебільшого вважають, що це інтерв'ю навряд чи вкрай негативно вплине на монархію у Великій Британії.

Однак у США інтерв'ю сприйняли добре. Речниця президента США Джо Байдена Джен Псакі заявила, що вона привітала б кожного, хто має сміливість відкрито говорити про свій психічний стан.

Колишній держсекретар і кандидат у президенти Гілларі Клінтон також підтримала Меган, заявивши, що молода жінка 2021 року не має опускати очі долу.

Подякувати 🎉