Facebook Pixel

Instagram вивчає можливість платних підписок і використання NFT-токенів

Соціальна мережа Instagram розглядає варіанти, які б розширили можливості монетизації для творців контенту, сказав глава компанії Адам Моссері в інтерв'ю виданню The Information.

Він зазначив, що доступ до ексклюзивного, хоча і платного, контенту часто набагато привабливіший для користувачів, ніж перегляд безкоштовного контенту з рекламними вставками.

Підписки в Instagram, найімовірніше, працюватимуть за тим же принципом, як і на інших платформах. Тобто платний (преміум) передплатник отримуватиме або ранній доступ до загальнодоступного контенту, або доступ до контенту, який не зможуть побачити безкоштовні передплатники.

Instagram також розглядає ринок NFT, унікальних цифрових предметів колекціонування, якими можуть бути як твори мистецтва, так і меми як спосіб монетизації контенту. Минулого тижня художник Шон Вільямс написав у Twitter, що Instagram зв'язався з ним із приводу потенційного NFT.

З початку 2021 року в світі відзначається значне зростання інтересу до NFT, а твори цифрового мистецтва продаються як токени за рекордні суми. Наприклад, у березні художник Майк Вінкельманн продав свій твір Everydays: The First 5000 Days за $69,3 млн як NFT. А гифку з котом із гри Nyan Cat продали за $600 тис. на аукціоні криптомистецтва.

Тому поява можливості продавати свою творчість як NFT-токен у соціальній мережі, орієнтованої на візуальний контент, виглядає логічним кроком.

Додатково. Instagram дозволив користувачам приховувати кількість лайків, у Facebook така функція з'явиться пізніше. Користувачі, які активують цю функцію, зможуть бачити ім'я користувача, якому сподобалося їхне повідомлення, але не загальну кількість лайків.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉