Facebook Pixel

Фонд гарантування вкладів продасть завод «Росинка»: скільки за нього просять

29 березня відбудеться аукціон із продажу Київського заводу безалкогольних напоїв «Росинка». Це станеться в рамках продажу активів «АТ «МР БАНК», дочки Сбербанку. Про це повідомляє ФГВФО.

Зокрема, у ці активи входять:

  • завод безалкогольних напоїв загальною площею 22,5 тис. м неподалік ст. метро «Шулявська»;
  • технологічне та допоміжне обладнання з виготовлення безалкогольних напоїв;
  • акції юридичної особи-позичальника та майнові права інтелектуальної власності на знак товарів і послуг, зокрема, на товарний знак «Росинка»;
  • дебетова заборгованість перед підприємством.

Початкова ціна лота – 682,85 млн грн.

Фонд гарантування вкладів попереджає, що йдеться про продаж права вимоги за кредитами, а не самого майна. Тому переможцю ще доведеться поборотися в судах за отриманий лот.

Кошти, отримані від продажу активів неплатоспроможних банків, Фонд спрямовує на розрахунки з їхніми кредиторами.

Нагадаємо: Київський завод безалкогольних напоїв було засновано в серпні 1960 року. Він випускав квас, «Тархун», «Буратіно» та багато інших напоїв.

Функціонував завод до 2015 року, допоки рішенням Господарського суду Вінницької області не був проголошений банкрутом. Завод мав кредитні зобов’язання перед Сбербанком на 1 млрд грн. Але ще до їхнього завершення російський банк включив «Росинку» в каталоги своєї нерухомості, оцінивши в 330 млн грн і виставивши на аукціон у 2017 році. І це попри те, що рішення ще не було й завод банку не відійшов. Однак Сбербанк вирішив, що може зробити відчуження заводу собі.

Керівництво «Росинки» із цим не погодилося, а працівники підприємства, побоюючись рейдерського захоплення, перед новим 2019 роком вирішили вийти на протест із плакатами із закликами не віддавати українське виробництво російському банку.

photo2018-12-0712-07-21-60479e339842f.jpg

На ситуацію звернула увагу столична влада. Київська міська рада 15 травня 2019 року ухвалила рішення, згідно з яким будь-які компанії з росії не можуть отримувати в користування чи власність земельні ділянки, що належать Києву. До цього виведення коштів з України за допомогою російських банків намагалися припинити указом президента у 2017 році, але росіян це не зупинило.

На сьогодні завод «Росинка» разом із фірмовим магазином, розташовані за адресою вул. Антона Цедика, 6, перебувають у запустінні й не працюють. Нам вдалося знайти рішення Печерського районного суду Києва, у якому розглядається змова неназваних фізичних осіб зі Сбербанком, а також накладається арешт на майно ТОВ «КЗН «Росинка» і надається перелік цього майна. В інформації про підприємство також зазначено значну податкову заборгованість.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉