Facebook Pixel

Нацвідбір Євробачення-2023: де дивитись та як проголосувати за фаворита

Фінал національного відбору Євробачення-2023 відбудеться 17 грудня 2022 року о 17:00. З міркувань безпеки, цьогорічний Нацвідбір відбудеться у бомбосховищі, однак де саме — невідомо. Глядачів під час заходу не буде. Фінал національного відбору можна буде подивитись лише онлайн.

The Page зібрали відповіді на найпоширеніші питання про фінал Національного відбору.

Де дивитись фінал Нацвідбору онлайн

Подивитись прямий ефір можна буде:

Хто візьме участь у фіналі Нацвідбору-2023

За право представляти Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2023, що пройде у Ліверпулі, будуть змагатися 10 артистів. 17 грудня на фіналі Нацвідбору виступлять:

  1. Moisei,
  2. OY Sound System,
  3. DEMCHUK,
  4. Jerry Heil,
  5. FIINKA,
  6. KRUTЬ,
  7. Tember Blanche,
  8. Angelina,
  9. 2TONE,
  10. TVORCHI.

Нацвідбір-2023: прогнози букмекерів

За даними українських букмекерів, перемогу здобуде Jerry Heil з піснею "WHEN GOD SHUT THE DOOR". Друге місце пророкують бандуристці KRUTЬ, для якої це вже другий Нацвідбір, а третє ймовірно поділять між собою дует TVORCHI та співачка FIINKA.

Як проголосувати на фіналі Нацвідбору Євробачення-2023

Цього року за свого фаворита можна буде проголосувати у застосунку «Дія». Раніше так обрали членів жюрі, якими стали Джамала, Юлія Саніна і Тарас Тополя.

Також підтримати учасників можна буде допомогою СМС-повідомлення. Номер на який потрібно буде надіслати цифру учасника назвуть у прямому ефірі.

Контекст. У Конкурсі Євробачення-2022 переміг український гурт Kalush Orchestra. Однак Україна не прийматиме пісенний конкурс «Євробачення» на своїй території у 2023 році. Через війну, гарантії безпеки та операційної діяльності, необхідні мовнику для проведення, організації та виробництва конкурсу пісні «Євробачення» відповідно до Правил, конкурс не може бути проведеним в Україні у 2023 році.

Конкурс відбудеться у Великій Британії. Утім, він проводитиметься від імені України. Також Україна автоматично вийде до Гранд-фіналу Євробачення-2023

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉