Facebook Pixel

Євробачення-2023. Стало відомо, в якому місті відбудеться

Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення», попри перемогу України, у травні наступного року пройде в британському Ліверпулі. Як пише BBC, захід відбудеться на арені M&S Bank Arena, які вміщає 11 тисяч глядачів.

Quote«Це масштабна подія, і в травні на нас дивитиметься весь світ, особливо наші друзі в Україні. Тепер починаються місяці роботи, щоб влаштувати найкращу вечірку. Україна — я обіцяю, що ви будете нами пишатись», — зазначила мер Ліверпулю Джоан Андерсон.

Прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс заявила, що Ліверпуль «влаштує незабутнє шоу, присвячене багатій культурі та творчості України».

Гранд-фінал пісенного конкурсу Євробачення-2023 відбудеться в суботу, 13 травня, а півфінали пройдуть 9 і 11 травня. Україна автоматично вийде до Гранд-фіналу, у шоу наступного року також буде використано українські елементи.

Контекст. Нагадаємо: 17 червня у Європейській мовній спілці заявили, що Україна не прийматиме пісенний конкурс «Євробачення» на своїй території у 2023 році з огляду на війну. Тоді ж EBU анонсувала старт переговорів з Великою Британією, яка посіла друге місце, для проведення конкурсу на її території.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉