Facebook Pixel

Ердоган знову пропонуватиме Путіну провести зустріч із Зеленським у Туреччині

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним знову запропонує йому прямі переговори з Володимиром Зеленським. Як пише CNN Turk, Ердоган і Путін зустрінуться на саміті глав держав Шанхайської організації співробітництва 15 — 16 вересня в Самарканді, Узбекистан.

Очікується, що ключовим питанням, які обговорюватимуть президенти, стане «зерновий коридор». Раніше в Кремлі скаржилися на те, що зерно з України нібито «майже не йде в бідні країни». Путін заявляв, що говоритиме з Ердоганом про обмеження вивезення продовольства з українських портів.

Найгострішим питанням розмови Путіна з Ердоганом, за даними видання, стане російсько-українська війна. Турецький президент передасть своєму колезі з рф, що Анкара й далі докладатиме всіх зусиль для «припинення війни та досягнення постійного припинення вогню в рамках посередницьких ініціатив». Окрім того, Ердоган укотре повторить свою пропозицію провести прямі переговори російського диктатора з українським президентом Зеленським.

Контекст. На тлі успішного контрнаступу України росія заговорила про переговори.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉