Facebook Pixel

Електронне декларування в Україні буде відновлено до кінця 2023 року — Железняк

Обов’язкове електронне декларування статків держслужбовців і чиновників місцевого самоврядування в Україні буде відновлено до кінця 2023 року. Про це в інтерв’ю The Page наголосив Ярослав Железняк, народний депутат, заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Quote«Ми невдовзі відновимо електронне декларування чиновників із певними змінами, що стосуються військової безпеки. Це є вимогою МВФ, яка достатньо чітко прописана, й до кінця 2023 року ми її виконаємо», – підкреслює Железняк.

Проте нардеп не впевнений, що декларації допоможуть у боротьбі з корупцією.

Quote«На жаль, я сиджу в залі, де деякі з 405 народних депутатів є відвертими корупціонерами, але щодо їхніх декларацій НАБУ та САП поки що справи не відкрили. Тобто декларації — не панацея. Але для моєї роботи, щоб почистити митницю, деяких правоохоронців й інших корупціонерів, декларації є допоміжним інструментом», – додав Железняк.

Нагадаємо: Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в жовтні 2020 року закрило реєстр електронних декларацій, а після повномасштабного вторгнення обов’язкове декларування статків для посадовців взагалі було припинено, і зараз це заважає антикорупційним органам.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉