Facebook Pixel

Україна практично вийшла на довоєнні показники експорту агропродукції – Мінінфраструктури

Україні вдалося довести показники експорту агропродукції до рівня, який був до повномасштабного російського вторгнення. Про це заявив очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков, передає «Радіо Свобода».

За словами міністра, з початку дії угоди про «зерновий коридор» українська сторона експортувала понад 5,5 млн тонн продовольства з трьох портів.

Quote«Приблизно 250 суден у різні країни. 4 судна відправлено в рамках світової продовольчої програми до найбідніших країн Африки. Коридор працює й уже довів свою ефективність. За вересень було експортовано майже 4 мільйони тонн. Ми майже вийшли на ті цифри, які в нас були до війни», — наголосив він.

За підрахунками Кубракова, за вересень Україна матиме приблизно 6 млн тонн експорту агропродукції. Цей обсяг включає практично 4 млн тонн через одеські порти плюс «Дунай, залізниця та вантажівки».

Контекст. Нагадаємо: напередодні очільник Мінагрополітики Микола Сольський заявив, що не береться прогнозувати, чи погодиться рф на подовження «зернової угоди», дія якої закінчується в листопаді.

Загалом з українських портів після їхнього часткового розблокування вже вийшли 238 суден із 5,46 млн тонн агропродукції, призначеної для країн Азії, Європи та Африки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉