Facebook Pixel

Оперативна інформація про війну на ранок 30 вересня 2022 року – Генштаб ЗСУ

У п’ятницю, 30 вересня, розпочалася 219-та доба повномасштабного вторгнення рф в Україну. Агресор не відмовився від плану повністю окупувати Донеччину, російське військо зосереджене на утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Збройних сил України на окремих напрямках. Загарбники й далі обстрілюють позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, ведуть повітряну розвідку, здійснюють спроби відновити втрачені позиції в деяких напрямах. Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ.

Унаслідок авіаційних, ракетних ударів і обстрілів із РСЗВ постраждала інфраструктура понад 50 населених пунктів. З-поміж них Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, Дніпро, Кривий Ріг, Миколаїв, Нікополь, Вознесенськ, Павлівка, Високопілля, Білогірка та Мирне.

Загалом 29 вересня ворог завдав 5 ракетних і 11 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Які міста та села обстріляли російські загарбники минулої доби

  • Сіверський напрямок: райони населених пунктів Сеньківка та Соснівка Чернігівської області, Нововасилівка та Павлівка Сумської області;
  • Слобожанський напрямок: райони населених пунктів Петропавлівка та Курилівка;
  • Краматорський напрямок: райони населених пунктів Богородичне, Блакитні Озера, Щурове, Діброва та Озерне;
  • Бахмутський напрямок: райони населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Зайцеве, Північне та Майорськ;
  • Авдіївський напрямок: райони населених пунктів Тоненьке, Авдіївка, Нетайлове, Первомайське, Опитне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • Запорізький і Новопавлівський напрямки: обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Новопіль, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Микільське, Залізничне, Зелений Гай, Дорожнянка та Новоукраїнка;
  • Південнобузький напрямок: від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали приблизно 50 населених пунктів уздовж лінії зіткнення, з-поміж яких Архангельське, Білоусове, Сухий Ставок, Широке, Безіменне, Квітневе, Іванівка, Зоря, Ольгине, Лимани, Благодатне, Правдине, Мирне та Олександрівка.

ЗСУ успішно відбили атаки ворога в районі населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Весела Долина, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Первомайське та Безіменне.

Quote«Задля підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони протягом доби завдала 29 ударів. Підтверджено ураження шести опорних пунктів, двадцяти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів ворога. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили сім БпЛА, зокрема, п’ять іранського виробництва, один гелікоптер Мі-8 і штурмовик Су-25», — йдеться у зведенні.

Українські ракетники та артилеристи уразили п’ять командних пунктів, п’ятнадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога, шість складів із боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами, один зенітний ракетний комплекс і вісім інших важливих об’єктів противника.

Контекст. Напередодні Україна повернула з полону ще шістьох людей: чотирьох морпіхів, що брали участь у боях за Маріуполь, та двох цивільних.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉