Facebook Pixel

У прокат вийшов український пригодницько-історичний фільм «Довбуш»

Довбуш

Довбуш

На екрани кінотеатрів України 24 серпня вийшов український пригодницько-історичний фільм «Довбуш». Наразі, за словами режисера фільму Олеся Саніна, понад 20 країн купили права на показ кінострічки, у семи з них він уже стартував.

23–24 серпня покази українського фільму почалися у країнах Балтії, Німеччині, Словаччині, Південній Кореї та Ізраїлі. Ця картина допоможе закордонному глядачеві зрозуміти історію сьогоднішніх українців, сьогоднішньої України, які вже дуже багато часу перебувають у топі новин. Але найнезвичніший показ був у 68-й бригаді імені Олекси Довбуша. Це був перший глядач, який побачив картину. Творці стрічки приїхали 16 серпня до них буквально на лінію зіткнення.

Трейлер фільму «Довбуш» (відео):

«Карпати. Початок XVIІІ століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша», — йдеться в описі.

Для зйомок пригодницько-історичного фільму побудували або відновили понад 20 локацій. У наймасштабніших сценах брали участь 500 людей, а одночасно в кадрі перебувало по 50 каскадерів. Творці фільму їздили в експедиції, вивчали ремесла і техніки бою XVIІІ століття та постійно шукали гроші на реалізацію масштабних планів. Бюджет кінострічки сягнув понад 120 млн грн, із них 65 млн грн надала держава.

Барбі

Тим часом «Барбі» заробила в прокаті $575,4 млн, обігнавши «Братів Супер Маріо в кіно», і стала найкасовішим фільмом 2023 року в США

Своєю чергою «Брати Супер Маріо в кіно» зібрали у США $574 млн.

Наразі «Барбі» зібрала $1,3 млрд у світовому прокаті й незабаром перевершить «Маріо», який зібрав $1,35 млрд у всьому світі. Зазначається, що цьогоріч лише ці дві голлівудські стрічки перетнули позначку в $1 млрд за продажами.

«Барбі» розпочала свої рекордні покази у кінотеатрах у липні, ставши найкращим дебютом року та заробивши $162 млн. Стрічка трималася на лідируючих позиціях 4 вікенди поспіль.

У мережі з'явилося ексклюзивне відео зі зйомок фільму Барбі. У відеоролику показаний бекстейдж зйомок сцени, в якій Райан Гослінг у ролі Кена виконує трек I'm Just Ken, який пролунав у гучній кінострічці Грети Гервіг.

Райан Гослінг I'm just Ken (відео):

Оппенгеймер

Байопік Крістофера Нолана «Оппенгеймер» вже цілий місяць не втомлюється завойовувати серця глядачів. Історична драма увійшла до списку п'яти найкасовіших фільмів із рейтингом R за всю історію кінематографа.

Оппенгеймер — офіційний трейлер (відео):

Загальні збори «Оппенгеймера» у світовому прокаті тепер становлять $727 524 270, перевищивши загальні збори «Воно», які склали $724,867,431.

А от у російських кінотеатрах "Оппенгеймера» не покажуть, Подейкують, що привезти фільм навіть неофіційно не вдалося через санкції та «заборону від вищих інстанцій».

Подякувати 🎉