Facebook Pixel

Тунель між «Деміївською» та «Либідською» повністю перебудують

Тунель між «Деміївською» та «Либідською» повністю перебудують

Тунель між «Деміївською» та «Либідською» повністю перебудують

Частину тунелю між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» повністю розберуть та зроблять її монолітною і, можливо, квадратною. Про це розповів незалежний інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин.

Він нещодавно побував у закритому тунелі та подивився, що там зараз відбувається. За словами Авдокушина, стан тунелю після його закриття не погіршився і тріщини у його стінках не збільшилися. Потрапляння піску у тунель припинилось, а вода ще просочується, але вже набагато менше.

Аварія на «синій» гілці Київського метро: що зараз роблять і що змінилося за місяць? (відео):

У тунелі вже змонтували конструкції-риштування, які будуть його підтримувати під час ремонтних робіт.

Quote«Нова ділянка тунелю довжиною 27 метрів буде монолітною, а не збірно-залізобетонною, як тепер, і не з готових блоків. Таке рішення прийняли через нестабільні ґрунти, але остаточного рішення нині немає. Зараз обговорюють питання, яким буде тунель у перерізі — прямокутним чи круглим. Другий важко будувати, особливо на тунелях глибокого залягання», — розповів Авдокушин.

На час ремонту навколо тунелю спорудять суцільну водонепроникну конструкцію з посилених дорожніх плит, після чого відкачають воду у пливуні, який оточує тунель. Цю конструкцію планують залишити й після завершення ремонту. Сам тунель підсилять з середини металевими конструкціями, а потім між ними та оправою тунелю нагнітатимуть спеціальний полімер. Це зміцнить тунель і буде додатково гасити вібрацію від потягів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉