Facebook Pixel

ДБР розпочало розслідування обмежень роботи атомних електростанцій

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування щодо можливих неправомірних дій посадових осіб Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища. Йдеться про виведення в резерв державних підприємств атомної галузі, а також про роботу енергоблоків атомних електростанцій на зниженій потужності.

Як повідомили в пресслужбі Держбюро розслідувань (ДБР), міністерство також підвищило обсяги закупівель електроенергії у приватних компаній.

У ДБР вважають, що через це виробництво в атомній галузі знижується на 8,6%, а це своєю чергою призведе до зупинення енергоблоків атомних електростанцій. Такі дії також загрожують збитками держбюджету України, а об'єкту державної власності, який має для економіки країни стратегічне значення, — банкрутством.

Контекст. Раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення призупинити роботу трьох блоків атомних електростанцій та зменшити виробництво електроенергії ще на семи блоках. Пізніше 97 депутатів попросили прем'єр-міністра Дениса Шмигаля не відключати енергоблоки.

Кілька днів тому стало відомо, що Міністерство енергетики та охорони навколишнього середовища доручило державному підприємству «Енергоатом» розглянути можливість майнінгу криптовалюти для того, аби забезпечити додаткові ринки збуту електроенергії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉