Facebook Pixel

Колишній голова британської розвідки: Путін наступного року втратить владу

Ексглава британської розвідки Річард Дірлав прогнозує, що президент росії володимир путін наступного року втратить владу. Про це він заявив у подкасті «Одне рішення», передає Insider.

Розвідник вважає, що наступного року путін вирушить на лікування в санаторій, з якого вийде вже не президентом росії. Він припускає, що місце путіна посяде секретар Ради безпеки російської федерації Микола Патрушев.

Патрушев входить до вузького кола довірених осіб путіна. Журналісти Bloomberg з'ясували, що рішення про напад на Україну в лютому 2022 року путін ухвалював разом із деякими чиновниками, з-поміж яких був і Патрушев.

Прогноз Дірлава узгоджується із заявами про те, що путін «хворий на рак крові». Неназваний російський олігарх стверджував, що путін переніс операцію на спині, пов'язану з раком крові, незадовго до 24 лютого. Раніше про те, що путін серйозно хворий, заявляв також очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Контекст. Раніше повідомлялося, що за три місяці війни в Україні президент росії налаштував проти себе й «партію війни», і тих, хто хоче миру. У Кремлі сподіваються, що «в найближчому майбутньому» він піде, і вже шукають наступника.

У Кремлі негласно обговорюються навіть постаті наступників президента. З-поміж них мер Москви Сергій Собянін, заступник глави Ради безпеки Дмитро Медведєв і перший заступник глави АП Сергій Кирієнко, який нещодавно став кремлівським куратором Донбасу.

Подякувати 🎉