Засновник Microsoft Білл Гейтс заявив про розлучення з дружиною після 27 років шлюбу

Подружжя Гейтс заявили про розлучення. Фото: Facebook

«Після тривалих роздумів і великої роботи над нашими відносинами ми прийняли рішення розірвати шлюб», — йдеться в заяві 65-річного Білла і 56-річної Мелінди Гейтс. Подружжя не вважають за можливе «подальше зростання як пари». При цьому вони продовжать спільно працювати в рамках створеного ними 2000 року благодійного фонду.

«За останні 27 років ми виростили трьох неймовірних дітей і створили фонд, який працює у всьому світі, щоб дозволити всім людям вести здорове, продуктивне життя», — зазначили вони.

Їх фонд відіграв активну роль в боротьбі з COVID-19, виділивши сотні мільйонів доларів на розробку і поширення тестів на коронавірус, методів лікування і вакцин.

За даними Forbes, статок Гейтса оцінюється в $130 млрд, він займає четверте місце в світі в списку найбагатших людей. Про розподіл активів поки нічого не говориться.

Білл Гейтс познайомився з майбутньою дружиною на пресбрифінгу Microsoft в 1987 році. Тоді Мелінда Френч (дівоче прізвище) працювала в компанії на посаді менеджера відділу продажів.

Додатково. У березні минулого року Білл Гейтс вийшов зі складу ради директорів Microsoft і покинув раду директорів інвестиційного фонду Berkshire Hathaway Уоррена Баффета. Він продовжив працювати в Microsoft в якості радника генерального директора з технологій. Гейтс заявив, що хоче зосередитися на благодійній діяльності.

Читати на The Page