Facebook Pixel

Bihus.Info знайшли незадеклароване майно очільника Київського метро Брагінського на 52 млн грн

14 березня журналісти Bihus.Info випустили розслідування про незадеклароване майно очільника Київського метро Віктора Брагінського. Зокрема, у нього знайшли майно орієнтовною вартістю 52 млн грн.

Про це йдеться у сюжеті журналістів.

Зокрема, на матір Брагінського оформлено дві двокімнатні квартири у ЖК White Lines. Вони були куплені у січні 2024 року. Кожна коштує від 10 млн грн. Мати Брагінського відмовилася пояснити, звідки у неї ці кошти.

Також колишня дружина Ольга Брагінська придбала двокімнатну квартиру у ЖК «Річмонд» за 3 млн грн. За даними Bihus.Info, вони досі спільно проживають разом. Крім того, Брагінська володіє ділянкою у елітному селі Козин за $760 тис., або 29 млн грн.

До того ж декілька років тому Брагінський продав землю власній сестрі у Київський області за 2 млн грн, яка коштувала удесятеро дешевше.

Вартість усього незадекларованого майна дорівнює зарплаті Брагінського за 40 років.

Відео: Bihus.Info знайшли невідоме майно голови Київського метро Брагінського на 52 млн грн

Нагадаємо, що у Києві 8 грудня 2023 року зупинився рух метро між станціями «Либідська» та «Теремки». Причиною порушення стала розгерметизація тунелю, внаслідок чого розпочалося підтоплення метро. Того ж дня Подільська окружна прокуратура Києва почала розслідування у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену між станціями «Либідська» та «Деміївська». Стаття – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Станції були закриті для пасажирів.

З 9 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбувався між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». 13 грудня між столичними станціями метро «Деміївська» та «Теремки» запрацював «човниковий» рух потягів.

25 грудня КП «Київський метрополітен» провів тендер без конкурсу на проєктні роботи з ремонту станцій «Деміївська» та «Либідська». Вартість робіт становитиме 21,2 млн грн.

Подякувати 🎉