Facebook Pixel

У Києві АРМА шукає управителя для Будинку профспілок

АРМА оголосило конкурс із відбору управителя для Будинку профспілок України в Києві.

Про це пише пресслужба відомства.

Приймання документів від учасників конкурсу триває до 16:00 15 червня 2023 року. Майбутній управитель зобов’язаний зберігати нерухомість і сплачувати частину отриманих доходів до державного бюджету.

Чим знаменитий Будинок профспілок у Києві

Будинок профспілок був штабом учасників Революції гідності. У найгарячіші дні протестів у будинку сталася пожежа, під час якої загинули двоє людей.

Будинок майже повністю згорів, і на його реставрацію знадобилося чотири роки. Приватний інвестор, який фінансував ремонт, отримав у власність третину будівлі.

Після реставрації довкола будівлі виникало декілька скандалів. Спочатку там намагалися відкрити ресторан, який закрили після розголосу, адже адміністративна будівля розташована на Майдані Незалежності, на розі вулиці Хрещатик і проїзду між алеєю Героїв Небесної Сотні та Михайлівською вулицею.

Чому Будинок профспілок перейшов у власність АРМА

Раніше Будинок профспілок належав Федерації профспілок України – нащадку радянської Республіканської профспілкової спілки. У серпні 2020 року українська держава вирішила відібрати в профспілок санаторії, будинки відпочинку та земельні ділянки, пояснивши своє рішення тим, що майно профспілок розкрадається. У ФПУ таке рішення чиновників пояснили тим, що їхнє майно хочуть приватизувати олігархи, унаслідок чого українці через реквізиції втратять пільги на відпочинок і оздоровлення.

23 листопада 2020 року Печерський районний суд Києва заарештував ключовий актив Федерації профспілок України (ФПУ) — Будинок профспілок, а також іншу нерухомість. У розпорядженні АРМА київський Будинок профспілок остаточно опинився на підставі ухвали Печерського районного суду Києва від 3 квітня 2023 року. У 2021 році стало відомо про відкриття покерного клубу в підвалі Будинку профспілок.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉