Facebook Pixel

Трампа заарештували перед початком суду в Нью-Йорку

Президента США Дональда Трампа заарештували перед початком суду в Нью-Йорку.

Дональд Трамп прибув до офісу окружного прокурора Манхеттена в нижньому Манхеттені, де він заарештований і знаходиться під вартою поліції перед майбутнім пред’явленням обвинувачень. Про це йдеться у повідомленні CNN.

Він буде під вартою до пред’явлення звинувачення.

Після прибуття до суду Трампа формально арештували й помістили під варту до пред'явлення звинувачень. Під час арешту на Трампа не будуть вдягати наручники, оскільки він і так перебуває під постійним наглядом правоохоронних органів як колишній президент.

Очікується, що під час арешту в експрезидента США візьмуть відбитки пальців, хоча поки що неясно, чи буде зроблено його фотографію. Потім його приведуть до зали суду, де й пред'являть звинувачення.

Після цього Трампа, найімовірніше, відпустять з-під арешту в залі суду, водночас на нього можуть накласти обмеження — наприклад заборону певних публічних дій.

Перед оголошенням обвинувачення під будівлею суду в Манхеттені напередодні зібрались прихильники й опоненти 45-го президента США.

Всього Трампу було висунуто 34 звинувачення. Його звинувачують у фальсифікації ділової документації Нью-Йорка, метою якого було «приховування інформації, що може завдати шкоди, та незаконної діяльності від американських виборців до і після виборів 2016 року».

Окрім цього Трампа та пов’язаних з ним осіб підозрюють у використанні популярних в шоу-бізнесових колах схем викупу прав на потенційно шкідливу інформацію для того, аби вона так і не була опублікована.

Quote«Потім Трамп доклав чимало зусиль, щоб приховати ці дії, внісши десятки неправдивих записів у ділову документацію, щоб приховати злочинну діяльність, зокрема спроби порушити виборче законодавство штату і федеральне законодавство», — сказав окружний прокурор Манхеттена.

В обвинувальному акті вказано три епізоди, які підтверджують існування подібної схеми:

  • колишній швейцар готелю Trump Tower через підставну компанію отримав 30 тисяч доларів. Це нібито було платою за те щоб він не розповів про позашлюбну дитину Трампа;
  • анонімна особоа через ту ж компанію отримала 150 тисяч доларів. Особа стверджувала, що мала сексуальні стосунки з Трампом. З інформації яка описана в обвинуваченні, випливає, що ймовірно йдеться про модель Playboy Карен Макдугал;
  • за 12 днів до президентських виборів юридичний радник Трампа переказав 130 тисяч доларів адвокату порноакторки через підставну компанію. У цьому випадку ймовірно, йдеться про Майкла Коена та Сормі Деніелс.

Зауважимо, що дані обвинувачення являються кримінальними правопорушеннями найменшого ступеня тяжкості за законодавством Нью-Йорка. Однак за кожне з них Трампу загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Раніше CNN писало, що проти Трампа висунуть більше 30 звинувачень, пов’язаних із шахрайством у бізнесі, у рамках розслідування виплат порноактрисі.

Напередодні виборів у 2016 році Трамп через адвоката виплатив порнозірці Стормі Деніелс $130 тис, щоб вона мовчала про секс із ним роками раніше.

Експрезидент та його адвокат оформили це як плату за юридичні послуги. У штаті Нью-Йорк подібне вважається фальсифікацією і карається у кримінальному порядку.

Інформація оновлюється...

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉