АМКУ надав «Укрнафті» дозволи на управління заправками Glusco

АМКУ надав «Укрнафті» дозволи на управління заправками Glusco. Фото: Glusco

Антимонопольний комітет України надав «Укрнафті» дозволи на концентрацію щодо активів групи Glusco. Тепер держкомпанія зможе управляти мережею Glusco.

Про це пише пресслужба Glusco.

Загалом «Укрнафті» в управління передаються арештовані корпоративні права 34 підприємств, а також нерухоме майно у вигляді АЗК, земельних ділянок та інших активів.

«Дякуємо Кабінету Міністрів України за довіру, Агентству з розшуку та менеджменту активів за конструктивну державницьку позицію та Антимонопольний комітет України за позитивне рішення. Зі свого боку запевняємо, що виправдаємо отриманий аванс довіри та не підведемо», — зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Як мережа «Glusco» Медведчука опинилась під контролем АРМА

У березні 2021 року податкова міліція ДФС спільно з СБУ під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора викрила масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через мережу АЗС Glusco. У червні 2021 року корпоративні права даної компанії були заарештовані. У ЗМІ компанію Glusco пов'язують із українським політиком Віктором Медведчуком.

12 травня 2022 року Кабінет Міністрів передасть автозаправні станції компанії Glusco в управління НАК «Нафтогаз України».

13 вересня Кабінет Міністрів України за пропозицією АРМА передав 100 арештованих заправок Glusco в управління ПАТ «Укрнафта».

Нагадаємо, що 9 січні 2024 року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) запропонувало Кабміну скасувати рішення про передання «Укрнафті» колишньої мережі автозаправних станцій Glusco проросійського діяча Віктора Медведчука. Однак 21 січня Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та «Укрнафта» досягли компромісу — підприємство сплатило 21 млн грн гарантованих платежів за управління заправками Glusco.

Читати на The Page