Facebook Pixel

Росія заплатить: Ощадбанк все-таки відсудив $1,1 млрд за активи в Криму

Верховний суд Франції залишив чинним рішення Міжнародного Арбітражу про стягнення з рф на користь Ощадбанку $1,1 млрд. Про це повідомила заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

Також із рф стягуватимуть відсотки. Їх нараховуватимуть із моменту винесення рішення до часу фактичної компенсації. Сума становить приблизно $100 тис. щоденно.

Контекст. До тимчасової окупації Криму росією в Ощадбанку була найбільша банківська мережа на півострові. У 2016 році банк почав вимагати відшкодування втрат із росії й подав відповідний позов. У 2018 році Ощадбанк відсудив компенсацію в розмірі приблизно $1,4 млрд. Однак у березні 2021 року Апеляційний суд Парижа скасував це рішення. Ощадбанк оскаржив його, і 7 грудня 2022 року Верховний суд Франції скасував рішення апеляції й залишив чинним рішення Міжнародного Арбітражу.

Quote«Агресор намагався використати французьку систему правосуддя та арбітражу, щоб уникнути відповідальності. Але сьогодні стало зрозуміло, що все це було дарма: росія й далі винна Ощаду понад $1,1 млрд», — резюмувала Мудра.
Подякувати 🎉