Facebook Pixel

Смачний піст: три страви за рецептами від Марко Черветті

Марко Черветті
шеф-кухар, гедоніст, мандрівник та бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy

Марко Черветті — шеф-кухар, гедоніст, мандрівник та бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy. Народився в італійському регіоні П’ємонті, навчався в Китаї, і вже багато років живе та працює в Україні. Цього разу він ділиться з читачами The Page улюбленими рецептами легких страв, які будуть доречними і під час посту, і для веганського меню, і просто для всіх, хто хоче їсти більше овочів і фруктів.

Броколі суанні в китайському стилі

Цю китайську технологію приготування можна використовувати для різних овочів, але почнемо саме з броколі.

Інгредієнти:

  • Броколі — 1 шт.
  • Часник — 3 зубці
  • Крижана вода
  • Сіль — 2 г
  • Соняшникова олія — 10 г
  • Крохмаль — 2 г

Кроки:

1. Розбираємо броколі на суцвіття і кожне з них ріжемо на 3-4 частини. Кладемо їх у крижану воду та залишаємо на 10-15 хвилин.

QuoteЛайфхак: Овочі в крижаній воді стають більш пружними та краще зберігають текстуру при термічній обробці.

2. Часник чистимо, чавимо, нарізаємо дуже дрібно.

3. Ставимо воду на вогонь. Коли вона закипить, солимо та відправляємо туди броколі.

4. Варимо броколі десь хвилину і повертаємо в крижану воду, аби не втратити зелений колір та зупинити процес варіння.

5. Ставимо пательню на сильний вогонь, розігріваємо олію. Смажимо часник. Можна на цьому етапі додати крихти броколі, якщо раптом залишилися на столі. Викладаємо на пательню суцвіття броколі й посипаємо крохмалем. Перемішуємо, за потреби солимо. На максимальній температурі постійно помішуємо й створюємо суанні – «‎часникову глину».

6. Готово! Можна подати з рисом на пару або їсти як окрему страву.

Карпачо з буряка

Гарантуємо: настільки цікавої страви з буряка ви ще не куштували.

Інгредієнти:

  • Буряк — 250 г
  • Вода — 1,5 л
  • Лимонний сік — 5 г
  • Сіль — 2 г
  • Апельсин — 1 шт.
  • Рукола — 15 г
  • Фета (можна взяти веганську) — 60 г
  • Волоський горіх — 10 г
  • Оливкова олія — 30 г
  • Лід

Кроки:

1. Миємо та чистимо буряк, нарізаємо його дуже тонкими слайсами.

2. Декілька разів промиваємо буряк в мисці з водою. Додаємо в миску до буряку сіль та сік лимона. Зверху засипаємо льодом, щоб слайси залишились хрумкими. Залишаємо маринуватись 10 хвилин.

3. З апельсина знімаємо шкірку. Нарізаємо фрукт тонкими кільцями.

4. Нарізаємо руколу. Додаємо в місткість з руколою фету, волоські горіхи, оливкову олію й замішуємо.

5. Збираємо карпачо: викладаємо на тарілку суміш з руколою та фетою, зверху викладаємо трохи свіжої руколи, потім слайси апельсину, додаємо кілька крапель оливкової олії. Буряк дістаємо з льоду, прибираємо паперовим рушником зайву вологу і викладаємо на апельсини. Зверху поливаємо оливковою олією, посипаємо меленим чорним перцем.

За бажанням прикрашаємо краплями веганської сметани.

Бананове морозиво за п’ять хвилин

Дуже швидко, дуже просто та дуже смачно. Чи не ідеальний рецепт?

Інгредієнти:

  • Банани – 5-7 шт
  • Мигдальне молоко – 200 мл
  • Цукор – 50 г

Кроки:

1. Почистіть, поріжте банани, викладіть їх у пакет і заморозьте.

2. Дістаньте банани з морозильної камери, викладіть у глибоку тарілку, додайте цукор і мигдальне молоко і збийте до однорідного стану.

3. Якщо під рукою немає мигдального молока, його можна зробити власноруч: замочіть мигдаль у воді на ніч або залийте окропом. Зніміть шкурку. Перебийте мигдаль у блендері, додайте воду та збийте. Процідіть молоко крізь дуже дрібне сито.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉
The Page Logo
У вас є цікава колонка для The Page?
Пишіть нам: [email protected]

Редакція не несе відповідальності за зміст матеріалу і може не поділяти точку зору його автора