
Як приготувати швидкі та смачні закуски на Новий рік: топ 5 рецептів
Новий рік — одне з улюблених свят серед українців, на яке вони традиційно готують купу усіляких страв та смаколиків. Проте що робити, якщо немає сил і бажання готувати складні блюда, а смачно почастувати хочеться?
розкаже, як приготувати смачні закуски, які не потребують багато часу.
Як приготувати рулети з лаваша та крабових паличок
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 шт.
- Крабові палички – 200 г.
- Майонез – 2 ст. л.
- Твердий сир – 100 г.
- Кріп або зелена цибуля – за смаком.
Приготування:
- Для початку натріть крабові палички і сир на дрібній тертці.
- Потім додайте майонез і подрібнену зелень. Ретельно все перемішайте.
- Намажте отриману суміш на лаваш тонким шаром.
- Згорніть лаваш у рулет і наріжте на шматочки завтовшки близько 2–3 см.

Рулети з лаваша та крабових паличок
Як приготувати салат в тарталетках з куркою та ананасами
Інгредієнти:
- Тарталетки – 12 шт.
- Куряче філе – 150 г.
- Консервовані ананаси – 100 г.
- Твердий сир – 50 г.
- Майонез – 2 ст. л.
Приготування:
- Спершу відваріть куряче філе та наріжте його дрібними кубиками.
- Далі наріжте ананаси і натріть сир.
- Змішайте всі інгредієнти разом з майонезом.
- Накладіть в тарталетки салат і прикрасьте зеленню.

Cалат в тарталетках з куркою та ананасами
Як приготувати роли з баклажанів із сиром і гранатом
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Сир фета або бринза – 150 г.
- Волоські горіхи – 50 г.
- Зерна гранату – 50 г.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик.
Приготування:
- Спершу необхідно нарізати баклажани тонкими смужками. Далі викласти на сковороду й обсмажувати до золотистого кольору.
- Розітріть сир, подрібніть волоські горіхи та часник. Потім перемішайте між собою ці інгредієнти.
- Викладіть на кожен шматочок баклажана сирну масу та згорніть рулетом.
- Викладіть отриману закуску на тарілку, прикрасьте зернами граната.

Роли з баклажанів із сиром і гранатом
Як приготувати корзинки з пастою з авокадо та креветками
Інгредієнти:
- Тарталетки – 10 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Лайм – 1 шт.
- Варені креветки – 10 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Збийте в блендері м’якоть авокадо та сік лайма, поки не вийде однорідна паста.
- До отриманої маси додайте сіль і перець за смаком.
- Потім наповніть тарталетки пастою, а зверху викладіть креветку.
- Прикрасьте закуску мікрозеленню або ж шматочком лайма.

Корзинки з пастою з авокадо та креветками
Як приготувати рулети з прошуто та грушею
Інгредієнти:
- Прошуто (або інший сирокопчений хамон) – 100 г.
- Груша – 1 шт.
- Листя м’яти – для прикраси.
Приготування:
- Наріжте грушу тонкими скибками.
- Потім загорніть кожну скибку у смужку прошуто.
- Прикрасьте листком м’яти.

Рулети з прошуто та грушею