Рецепт сливового пирога Маріан Буррос став найпопулярнішим у The New York Times. Його публікували кожного вересня з 1983 до 1989 року. Востаннє його навіть надрукували великим шрифтом і обвели пунктирною лінією, щоб читачі могли вирізати замітку і зберегти на майбутнє.
Але наступного року отримали багато критичних відгуків: люди вже звикли бачити знаменитий пиріг в одному з вересневих номерів. Зараз на сайті The New York Times можна знайти і класичний, і п'ять нових рецептів, створених на основі оригінального сливового пирога від Маріан Буррос.
![Рецепт сливового пирога від The New York Times. Фото: Elena Sambros / Unsplash](https://images.weserv.nl/?w=600&we=1&url=https%3A%2F%2Fnew-thepage.fra1.digitaloceanspaces.com%2Flive%2Fmedia%2F156356%2Felena-sambros-gdglrbmipf4-unsplash.jpg%3Fv%3D1631037847)
Рецепт сливового пирога від The New York Times. Фото: Elena Sambros / Unsplash
Інгредієнти:
- від ¾ до 1 склянки цукру;
- ½ склянки несолоного вершкового масла (розм'якшеного);
- 1 склянка просіяного борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- дрібка солі (за бажанням);
- 2 яйця;
- 24 половинки синіх слив без кісточок;
- цукор, лимонний сік і кориця.
Як готувати сливовий пиріг:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Збийте цукор і масло.
- Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця. Усе збийте.
- Викладіть тісто у форму. Зверху покладіть половинки слив (краще шкіркою догори). Посипте цукром і корицею. За бажання додайте трохи лимонного соку.
- Випікайте впродовж години.
- Перед подачею остудіть. Подавайте зі збитими вершками.