Facebook Pixel

Рецепт дня: сливовий пиріг від The New York Times

Гастро/Їжа

Автор

Рецепт сливового пирога Маріан Буррос став найпопулярнішим у The New York Times. Його публікували кожного вересня з 1983 до 1989 року. Востаннє його навіть надрукували великим шрифтом і обвели пунктирною лінією, щоб читачі могли вирізати замітку і зберегти на майбутнє.

Але наступного року отримали багато критичних відгуків: люди вже звикли бачити знаменитий пиріг в одному з вересневих номерів. Зараз на сайті The New York Times можна знайти і класичний, і п'ять нових рецептів, створених на основі оригінального сливового пирога від Маріан Буррос.

Рецепт сливового пирога від The New York Times. Фото: Elena Sambros / Unsplash

Рецепт сливового пирога від The New York Times. Фото: Elena Sambros / Unsplash

Інгредієнти:

  • від ¾ до 1 склянки цукру;
  • ½ склянки несолоного вершкового масла (розм'якшеного);
  • 1 склянка просіяного борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • дрібка солі (за бажанням);
  • 2 яйця;
  • 24 половинки синіх слив без кісточок;
  • цукор, лимонний сік і кориця.

Як готувати сливовий пиріг:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Збийте цукор і масло.
  • Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця. Усе збийте.
  • Викладіть тісто у форму. Зверху покладіть половинки слив (краще шкіркою догори). Посипте цукром і корицею. За бажання додайте трохи лимонного соку.
  • Випікайте впродовж години.
  • Перед подачею остудіть. Подавайте зі збитими вершками.
Фільми, серіали та TV: топ-7 найкращих онлайн-кінотеатрів в Україні Життя

Фільми, серіали та TV: топ-7 найкращих онлайн-кінотеатрів в Україні

Топ-7 ґаджетів для спорту та фітнесу Життя

Топ-7 ґаджетів для спорту та фітнесу

Як золота рибка. Закордонні тури для українців подорожчали вдвічі Життя

Як золота рибка. Закордонні тури для українців подорожчали вдвічі