Facebook Pixel

ЗСУ атакували ракетою «Нептун» російський ВДК «Костянтин Ольшанський»

ЗСУ атакували ракетою «Нептун» російський ВДК «Костянтин Ольшанський»

ЗСУ атакували ракетою «Нептун» російський ВДК «Костянтин Ольшанський»

ЗСУ вдарили ракетою «Нептун» по великому десантному кораблю «Костянтин Ольшанський», який росіяни вкрали в України під час окупації Криму у 2014 році. Про це заявив представник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Quote«Він 9 років стояв у бухті та окупанти його почали розбирати на запчастини. На 10-й рік війни вороги зрозуміли, що у них закінчуються великі десантні кораблі, тож протягом року його відновили», сказав він.

Наразі визначається ступінь пошкоджень судна. Однак, за словами Плетенчука, корабель був точно вражений і зараз небоєздатний.

Quote«Корабель цей мав використовуватися Україною. Тому було ухвалено рішення про ураження цієї одиниці нашим «Нептуном», — зазначив Плетенчук.

Крім того, він наголосив, що вражені російські кораблі «Азов», «Ямал» та «Іван Хурс» не зможуть виконувати бойові завдання найближчим часом.

Цікава деталь — росіяни намагалися видати «Костянтина Ольшанського» за відремонтований або «Оленьогірський гірник», або «Мінськ». Адже там пошкодження такі, що їхнє відновлення під великим питанням.

Також у ВМС підтвердили ураження корабля «Іван Хурс»

Quote«Що стосується «Івана Хурса», то ми можемо підтвердити ураження розвідувального обладнання у штурмовій частині корабля», – сказав Дмитро Плетенчук.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉