Facebook Pixel

Україна та Північна Македонія запустили зону вільної торгівлі в повному обсязі

Україна та Північна Македонія в повному обсязі запустили зону вільної торгівлі. Відповідну постанову ухвалив уряд України на засіданні 15 серпня 2023. Про це інформує пресслужба Міністерства економіки.

Тож, буде змінено механізм митного оформлення товарів, які підлягають ліцензуванню в рамках Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Північною Македонією.

Quote«Завдяки прийнятому документу ми повністю запускаємо оновлену угоду про вільну торгівлю між Україною та Північною Македонією, яка була ратифікована навесні. Важливим досягненням для України у зв’язку з Угодою є приєднання Північної Македонії до Регіональної конвенції «Пан-Євро-Мед», яка встановлює ідентичні правила походження товарів, та Сертифікату з перевезення товару EUR.1, який підтверджує статус преференційного походження товарів», — заявив заступник міністра економіки України Тарас Качка.

Він додав, що доступ до загальних європейських ринків для українських аграріїв розшириться. Це завдяки отриманню змоги використовувати компоненти продуктів, вироблених у Північній Македонії, для продукції, яку продаватиме ЄС.

Також суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності у рамках тарифної квоти тепер не треба буде отримувати ліцензії на імпорт північномакедонських товарів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉