Facebook Pixel

Девальвація гривні: аналітик розповів, якого курсу долара та цін чекати

Девальвація гривні призводить до подорожчання імпортних товарів. Збереження тенденції підштовхуватиме ціни вгору. Про це йдеться у статті «Продукти в Україні дорожчатимуть — головні причини».

Quote«Девальвація гривні відбувається не лише через певну слабкість української валюти, а також через загальні світові тенденції з укріплення долара відносно інших основних валют», — прокоментував The Page директор аналітичного департаменту інвестиційної компанії Eavex Capital Дмитро Чурін.

Він наголосив, що зараз передбачити конкретну динаміку гривні до долара майже неможливо. «Проте, з огляду на збереження високих військових ризиків, а також структурний дефіцит поточного рахунку платіжного балансу, найбільш очікуваним рівнем курсу можна вважати 41,50 грн/дол на горизонті декількох місяців», — підкреслив Чурін.

Що буде з цінами на продукти харчування влітку

За словами Чуріна, фактор сезонності тисне на ціни на овочі та фрукти. Вони дешевшають у зв’язку зі збільшенням пропозиції власного виробництва.

Quote«Що стосується цін на м’ясо та хлібобулочні вироби, то варто очікувати подальше зростання цін на фоні глобальних трендів до подорожчання продуктів», — застеріг аналітик.

Нагадаємо, ринок м’яса птиці в Україні є профіцитним. Бізнес щороку виробляє 1,2 млн тонн м’яса та 6 млрд яєць. З них на експорт іде тільки 40% продукції. Решта — реалізується не повністю через скорочення населення в Україні.



Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉