Сезон українського кавуна у розпалі у мережі «Сільпо». У продаж надійшли смугастики з Одещини, Миколаївщини, Запоріжжя та Херсонщини.
Цього року сезон почався раніше, ніж зазвичай. Українські кавуни достигли та налилися сонцем ще наприкінці червня-початку липня. Відповідно в середині липня почали надходити перші українські солодкі та ароматні кавунчики.

У «Сільпо» продаються смугасті кавуни з кісточками вагою від 5 до 20 кг, ароматні кавуни «Вогник» вагою від 2 до 4 кг та округлі органічні від «Дунайського аграрія» вагою 4-12 кг. Крім того, є ще дуже солодкі кавуни подовженої форми сорту «Чарльстон Грей» вагою 10-20 кг та соковиті жовті кавунчики округлої форми.
На всі кавуни «Сільпо» має протоколи лабораторних досліджень від постачальників. Також приділяється велика увага дотриманню температурних режимів на продукцію.
Зараз українці купують близько 80-100 тонн кавунів на день. Вітчизняні виробники виділили більше землі під баштанні культури, ніж торік. Тож українських кавунів на полицях цього року більше. До сезону українського кавуна «на підстраховці» були імпортні. На початку літа частували гостей кавунами з Греції, Туреччини, Іспанії, Італії, а також динями з Іспанії.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
OKX представила своє бачення майбутнього крипторинку на конференції Incrypted 2025 в Україні