Facebook Pixel

ЄК рекомендувала розпочати переговори щодо членства України в ЄС

Європейська комісія (ЄК) у середу, 8 листопада, представила доповідь про готовність України до переговорів щодо вступу в Європейський Союз. У ньому рекомендується ініціювати переговорний процес.

Водночас у рекомендації містяться «технічні застереження», згідно з якими країні необхідно досягти більшого прогресу у ключових сферах — від створення надійної та незалежної судової системи до захисту прав меншин та впровадження антикорупційних заходів. У березні 2024 року Єврокомісія звітуватиме перед Радою ЄС про виконання інших умов Україною та іншим кандидатом – Молдовою, з якою також запропоновано розпочати переговори про членство у Євросоюзі.

Грузії, яка досі не набула статусу кандидата на вступ до ЄС, Єврокомісія рекомендувала його надати. Але водночас наголосила, що уряд цієї країни має провести важливі реформи.

У випадку Грузії, у світлі досягнутих результатів, Комісія рекомендує, щоб Рада надала Грузії статус країни-кандидата за умови, що буде зроблено низку кроків. Що стосується Боснії та Герцеговини, Комісія рекомендує розпочати переговори про вступ з Боснією та Герцеговиною після того, як буде досягнуто необхідного рівня відповідності критеріям членства. Країні необхідно докласти подальших зусиль для виконання ключових пріоритетів, викладених у Висновку Комісії щодо її заявки на членство в ЄС.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉