Facebook Pixel

Нові члени ЄС з’являться у 2030 — Шарль Мішель

Нові члени ЄС з’являться у 2030 — Шарль Мішель

Нові члени ЄС з’являться у 2030 — Шарль Мішель

Європейський Союз має бути готовий прийняти нових держав-членів до 2030 року, заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель. Про це повідомляє Reuters.

Quote«Я вважаю, що до 2030 року ми повинні бути готові до розширення. Це амбітно, але необхідно. Це свідчить про те, що ми налаштовані серйозно», — сказав Мішель.

Шість західнобалканських держав – Албанія, Боснія, Косово, Чорногорія, Північна Македонія та Сербія – перебувають на різних етапах процесу приєднання до блоку.

Минулого року Молдова та Україна отримали статус кандидатів. Грузія також чекає на отримання цього статусу.

Мішель зазначив, що для того, щоб приєднатися до блоку, майбутні країни-члени повинні будуть виконати певні "домашні завдання»: здійснити реформи для забезпечення незалежної судової системи, боротися з організованою злочинністю і корупцією та узгодити свою зовнішню політику з країнами-членами ЄС.

Голова ЄР закликав усіх претендентів вирішити свої двосторонні конфлікти до вступу до Європейського Союзу.

Quote«Ви повинні переконатися, що минулі конфлікти не імпортуються в ЄС», — сказав він.

Мішель додав, що Європейська рада обговорить розширення на своєму наступному засіданні.

Він сказав, що пакет розширення Європейської комісії, який очікується в жовтні, може надати додаткові деталі прогресивної інтеграції, що дозволить майбутнім членам відчути переваги повної участі в деяких інституціях і політиках ЄС, перш ніж офіційно стати членом блоку.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉