Facebook Pixel

Вступ України до ЄС: Єврокомісія рекомендуватиме почати переговори у червні 2024

Європейська комісія рекомендуватиме почати переговори про вступ України до Євросоюзу у червні 2024-го, проте це може затриматись через позицію Угорщини. Про це пише Financial Times.

Quote«Україна готова до переговорів про членство в ЄС», – заявили у Брюсселі.

Як просувається вступ України до ЄС станом на червень 2024

Єврокомісія рекомендуватиме почати офіційні переговори про вступ України та Молдови до ЄС у червні 2024-го, щоб обидві країни отримали позитивний сигнал у процесі євроінтеграції.

Україна відповідає критеріям союзу, які раніше були невиконані. Серед них антикорупційні заходи, обмеження політичного лобіювання, правила декларування майна для держслужбовців і захист мов, якими користуються національні меншини.

Водночас для просування процесу вступу України потрібна одностайність урядів ЄС. Зараз є загроза, що Угорщина виступатиме проти, посилаючись на питання, яке, зокрема, стосується ставлення до угорської меншини в Україні.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступав проти рішень, пов'язаних з Україною, зокрема, щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС та щодо пакету допомоги від союзу на $50 млрд.

Нагадаємо, Україна подала заявку на членство в ЄС через кілька тижнів після початку повномасштабної війни, а статус кандидата отримала через кілька місяців. Це стало одним із найшвидших рішень союзу, на яке передусім вплинула російська агресія.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉