Facebook Pixel

Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ мінує кордон з Сектором Газа

Станом на ранок вівторка, 10 жовтня, Армія оборони Ізраїлю відновила контроль над кордоном Гази після того, як терористи ХАМАСу підірвали частини прикордонного паркану під час нападу в суботу вранці. Про це заявив головний речник ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі.

Після того, як прем’єр Біньямін Нітаньягу оголосив стан війни в Ізраїлі, ЦАХАЛ призвав безпрецедентну кількість – 300 тис. – резервістів і блокував Сектор Газа.

Quote«Ми ніколи не призивали стільки резервістів у такому масштабі, – сказав Хагарі. – Ми йдемо в наступ».

Військові встановлюють міни там, де бойовики ХАМАСу зруйнували бар’єр під час кривавого штурму у вихідні, після чергової ночі безжальних ізраїльських повітряних нальотів на анклав, уточнює Reuters.

В ніч проти вівторка ізраїльські війська завдали ударів по понад 200 об’єктах у Газі. Серед інших військових об’єктів – місце зберігання зброї в мечеті, квартира, яку використовували сили протитанкових керованих ракет ХАМАСу, і висотна вежа, яку використовувала терористична група.

Станом на 10 жовтня ЦАХАЛ знищив на території Ізраїлю щонайменше 1500 терористів ХАМАСу – про таку кількість знайдених тіл повідомив речник ізраїльських сил оборони Річард Хехт. Жоден бойовик ХАМАСу не перетнув кордон Ізраїлю з понеділка, хоча проникнення все ще можливо, додає Times of Israel.

Ізраїльська кіберполіція повідомила, що заморозила криптовалютні рахунки ХАМАСу, на які терористи збирали кошти у соціальних мережах із суботи. Знайти та виявити криптогаманці ХАМАСу Ізраїлю допомогла криптовалютна біржа Binance. Наразі ізраїльтяни співпрацюють з британською поліцією, щоб заморозити рахунки ХАМАСу у банку Barclays.

Ізраїльські військові радять палестинцям залишити Сектор Газа та виїхати в Єгипет через КПП Рафах, який все ще відкритий.

За даними ізраїльських телеканалів, кількість загиблих у результаті атаки ХАМАСу зросла до 900 ізраїльтян, щонайменше 2600 поранені, десятки взяті в полон. Зокрема, загинули 260 молодих людей, застрелених на музичному фестивалі в пустелі поблизу кордону з Газою, деяких взято у заручники.

Своєю чергою, мінохорони здоров'я Гази повідомляє про щонайменше 687 вбитих та 3726 поранених палестинців внаслідок ізраїльських авіаударів по сектору.

Речник ХАМАСу Абу Убайда попередив, що ХАМАС страчуватиме ізраїльського полоненого за кожне бомбардування. Ці страти транслюються в ефірі.

США підтвердили, що надають Ізраїлю нові поставки ППО, боєприпасів та іншу військову допомогу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉