Facebook Pixel

Комплексне відновлення міст розпочнеться пілотними проєктами у 5 областях

Уряд планує розпочати пілотні проекти щодо відновлення населених пунктів, які були зруйновані внаслідок дій російських громадян. З цією метою буде обрано по одному населеному пункту у кожній із п'яти областей України.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів за підсумками наради у прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

У ході наради була визначена дата старту й перші проєкти комплексної відбудови на звільнених від російської окупації територіях.

За попередніми даними, було обрано за одним населеним пунктом у Київській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях для пілотних проектів щодо відновлення населених пунктів, зруйнованих російськими громадянами. Уряд повідомляє, що ці міста відновлюватимуться за принципом "build back better", тобто «відбудувати краще, ніж було».

В рамках цього підходу планується не лише відновити інфраструктуру та житлові будинки, а й покращити якість життя місцевого населення.

Шмигаль зазначив, що закон, необхідний для початку масштабних проєктів відбудови, вже був ухвалений парламентом і підписаний президентом. За його словами, йдеться не лише про відбудову житла, але й лікарень, шкіл, садочків, ЦНАПів, об’єктів культури тощо.

Також на нараді у прем’єра обговорили підготовку й ухвалення необхідних підзаконних актів для запуску механізму компенсацій за пошкоджене та знищене майно.

Подякувати 🎉