Facebook Pixel

Литва передала Україні 114 трансформаторів, ще більше сотні – приїдуть пізніше

Литва відправила в Україну 114 трансформаторів різної потужності, які критично потрібні енергетикам для відновлення української енергетичної інфраструктури після російських атак, інформує пресслужба Міненерго.

Quote«Цими днями з Литви в Україну відправлено 6 вантажівок зі 114-ма трансформаторами різної потужності. Всього Литва має намір надати 252 трансформатори. Також наразі готується наступний пакет гуманітарної допомоги для енергетики України на суму 2 мільйони євро», — йдеться у повідомленні.

Від початку російського повномасштабного вторгнення литовські енергетичні компанії та організації вже надали спеціалізовану підтримку для ремонту і реконструкції енергетичної системи України на 3 млн євро.

Контекст. Нагадаємо: 25 листопада стало відомо про відправку в Україну трансформаторів Фінським Червоним Хрестом.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн напередодні поінформувала президента Володимира Зеленського про підготовку Євросоюзом екстреного доставлення в Україні трансформаторів від країн-членів блоку та з резерву ЄС: 200 трансформаторів середнього розміру та великий автотрансформатор із Литви; автотрансформатор середнього розміру з Латвії та 40 важких генераторів із резерву rescEU, що знаходяться у Румунії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉