Facebook Pixel

Відключення світла 30 січня 2023 року: графіки в Києві, Одесі, Дніпрі

Навіть після вихідних в Україні зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі. Тож компанія ДТЕК впровадила чергові відключення електроенергії.

Така ситуація з електрикою спостерігається через атаки рф, унаслідок яких пошкоджено електростанції (генерувальні потужності) та високовольтна мережа. Також через технічні причини в ремонт виведено один із блоків ТЕС, відповідно обсяг виробленої електроенергії в системі знизився.

Де не буде світла 30 січня 2023 року

Київ і Київська область

У Києві обмеження споживання електроенергії вдень становить 955 МВт, уночі – 669 МВт. В області вдень обмеження сягають 682 МВт, уночі – 615 МВт.

У столиці та області діють три черги споживачів, яким гарантовано вимикають світло двічі або тричі на добу. Строк відключення – не більш як чотири години поспіль за винятком аварійних ситуацій.

Графік складається з трьох позначень: гарантована наявність світла, ймовірні обмеження, або його повна відсутність.

Дізнатися час планових вимкнень світла за адресою можна за цим посиланням.

Одеська область

В Одеській області й досі тривають екстрені відключення.

У ДТЕК наголошували, що роботи з відновлення триватимуть щонайменше до кінця січня.

Лише після цього Одещина зможе повернутися до стабілізаційних графіків.

Зараз енергетики докладають максимум зусиль, щоб давати світло жителям Одеси та прилеглих населених пунктів хоча б кілька годин на добу.

Менш складна ситуація з електропостачанням в Ізмаїльському, Болградському, Білгород-Дністровському, Роздільнянському, Березівському та Подільському районах, тому там вдається давати світло приблизно чотири години на добу.

Щоб ознайомитися з графіками в Одеській області, треба перейти за посиланням і ввести свій населений пункт, вулицю та номер будинку.

Дніпропетровська область

«Укренерго» надала нові обмеження споживання електроенергії на день для Дніпропетровської області:

  • удень 1159 МВт;
  • уночі 1208 МВт.

Перевірити інформацію щодо поточних відключень або ознайомитися з графіком у Дніпропетровській області можна за посиланням.

Нагадаємо, що зміна стабілізаційних графіків на аварійні практично всіх може заскочити зненацька. Через те в ДТЕК пообіцяли щовечора повідомляти про зміну графіків.

Подякувати 🎉