Facebook Pixel

Верстати німецької DMG Mori досі працюють на ВПК росії: РЕБ

DMG Mori за друге півріччя 2022 та початок 2023 року заробила $18 млн. Верстати компанії потрапляють на 50 підприємств оборонки росії.

Про це пише РЕБ.

Quote«Оборонна промисловість є, можливо, найбільшим покупцем верстатів з ЧПК. Однак DMG Mori – не єдиний виробник високоточних верстатів, що досі має активи та представництва в РФ. Продукція іноземних виробників верстатів з ЧПК досі потрапляє на понад 50 російських підприємствах ВПК за допомогою паралельного / «сірого» імпорту», – каже Олена Юрченко, радниця Ради економічної безпеки України.

За результатами аналізу закритих фінансових даних виявлено, що російська дочірня компанія DMG Mori мала мільйонні продажі після повномасштабного вторгнення. За друге півріччя 2022 та початок 2023 року продажі російської філії становили 18 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що Національна агентство з протидії корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни німецькі компанію DMG Mori.

DMG Mori має 16 виробничих заводів і 113 торгово-сервісних центрів у 88 країнах світу. На ринку росії DMG Mori представляє ТОВ «ДМГ Мори Рус» — керівник верстатобудівного заводу в Ульяновську.

Наприкінці лютого 2022 року DMG MORI оголосила, що нібито припиняє всі продажі та обслуговування в росії, а також виробництво на своєму заводі в Ульяновську. Насправді компанія й досі залишається активним учасником ринку росії.

Згідно з даними ухвали арбітражного суду москви від 3 липня 2023 року, ТОВ «ДМГ Мори Рус» у липні та серпні 2022 року постачало до росії верстатні комплектуючі для дочірнього підприємства ПАТ «ОДК-Сатурн» — АТ «Сатурн — инструментальный завод». Він виробляє газотурбінні двигуни для військової авіації.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉