Facebook Pixel

Велика Британія надасть Україні пакет підтримки на $65 млн — Reuters

Володимир Зеленський і Ріші Сунак

Володимир Зеленський і Ріші Сунак

Британський уряд заявив у вівторок, що надасть пакет підтримки в розмірі 50 млн фунтів стерлінгів ($64,7 млн) для ремонту обладнання та створення військового реабілітаційного центру в Україні. Про це повідомляє Reuters.

До нового траншу, який нададуть Велика Британія та члени G7, увійдуть тисячі додаткових боєприпасів до танків Challenger 2 і понад 70 бойових машин і машин технічного обслуговування.

Ці програми фінансуватимуться через Комплексний пакет допомоги НАТО Україні та підтримуватимуться фахівцями з реабілітації з усього Альянсу, йдеться в заяві британського уряду.

Очікується, що цю спільну декларацію підпишуть усі члени G7. У декларації буде визначено, як саме союзники підтримуватимуть Україну для припинення війни.

Quote«Підтримка прогресу України на шляху до членства в НАТО в поєднанні з формальними багатосторонніми та двосторонніми угодами та потужною підтримкою членів НАТО надішле сильний сигнал президенту путіну та поверне мир у Європу», — заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉