Facebook Pixel

ПВК «Вагнера» конфліктує з міноборони рф — ISW

ПВК Вагнера конфліктує з міноборони рф — ISW

ПВК Вагнера конфліктує з міноборони рф — ISW

Російські окупанти продовжують штурм Бахмута та перекидають туди свої сили. Вони досягли певних територіальних здобутків у Бахмуті. Сили ПВК «Вагнера» просунулися далі на захід у Бахмуті та поблизу Сакко і Ванцетті. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Ще 5 травня Євген Пригожин поскаржився на критичну нестачу боєприпасів у ПВК «Вагнера». Він показав трупи безлічі бійців, які загинули лише за добу, 4 травня, і вилаявся на адресу керівництва ЗС рф — міністра оборони сергія шойгу та начальника генштабу василя герасимова.

Невдовзі Пригожин анонсував вихід ПВК «Вагнера» з Бахмута 10 травня через дефіцит озброєння. Він заявив, що найманці планують передати позиції регулярним частинам ЗС рф.

Після цього рамзан кадиров публічно розкритикував Пригожина в досить хамській манері, хоча раніше вважалося, що вони в хороших відносинах, і запропонував замінити ПВК «Вагнера» У Бахмуті загоном «Ахмат». За його словами, чеченські бойовики готові захопити місто протягом кількох годин.

Quote«Мені, як і кожному небайдужому до долі нашої країни, неприємно чути останні заяви Євгена Вікторовича та подвійно неприємно, що керівництво Міноборони Росії не коментує чи не зустрічається з керівництвом ПВК «Вагнера» для ухвалення будь-якого рішення чи роз'яснення», — написав кадиров

Конфлікти між Євгеном Пригожиним і міноборони рф вказують на високий рівень «фракційності» російської армії, що підриває її здатність скоординовано вести оборону.

Подякувати 🎉