Facebook Pixel

Збивав ракети та «шахедів»: пілот Karaya, який відвів пошкоджений винищувач від міста, отримав Героя України

Військовий льотчик Вадим Ворошилов із позивним «Karaya» отримав звання Героя України. Відповідний указ 5 грудня підписав президент Володимир Зеленський.

Quote«За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Ворошилову Вадиму Олександровичу, майору», — йдеться в тексті документа.

Хто такий Karaya та чим він відомий

Вадим Ворошилов, льотчик Повітряних Сил ЗСУ зі псевдонімом Кaraya з Кременчука, прославився на всю Україну 12 жовтня цього року. Тоді під час чергової атаки окупаційного війська, керуючи літаком МіГ-29, він збив п’ять іранських дронів і дві крилаті ракети. За тим, як він це робить, буквально «в прямому етері» мали змогу спостерігати жителі Вінниччини.

Сам пілот під час національного телемарафону розповів, що під час виконання завдання його літак було пошкоджено одним з уламків ворожого «шахеда», на борту сталося займання.

Тоді він спершу відвів свій пошкоджений Міг-29 від населеного пункту на Вінниччині, а потім катапультувався. Громада, біля якої впав літак, майже не постраждала, кілька будинків отримали незначні ушкодження від уламків. Karaya отримав травми, але вижив.

«Кaraya» — Герой України. Фото: Вінницька ОВА

«Кaraya» — Герой України. Фото: Вінницька ОВА

Quote«На четвертий день після катапультування відвідав місце події, вибачився за створений дискомфорт перед мешканцями громади, подякував за сталеві нерви, всебічну допомогу, яку надали під час евакуації, та віру в ЗСУ!» — написав пілот за декілька днів після події в Instagram.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Ворошилов до Нового року повернеться в стрій і нищитиме ворога далі.

6 грудня — у День ЗСУ — Karaya був нагороджений Почесною відзнакою «За заслуги перед Вінницею».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉