Facebook Pixel

В Україну зайшли акції Facebook, Tesla та Netflix: як їх купувати і продавати

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) 8 грудня допустила до обігу в Україні акції таких компаній, як-от: Facebook Inc., Tesla Inc., Netflix Inc., Microsoft Corporation, Visa Inc. і Advanced Micro Devices Inc. Про це йдеться на сайті відомства.

Ба більше, НКЦПФР своїм рішенням також допустила до обігу в Україні інвестпаї інвестиційного біржового фонду Invesco QQQ Trust SM.

Як купити та продати акції іноземних компаній в Україні

Українцям дозволили купувати акції іноземних компаній 2018 року. Тоді набуло чинності рішення «Про внесення змін до Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України».

Якщо ви новачок, то вам краще скористатися консультаціями посередника, а саме звернутися до ліцензованих брокерів або в інвестиційні компанії. Потім потрібно укласти з ними стандартний договір про послуги, після чого вони мають відкрити спеціальний рахунок у цінних паперах, який дає можливість купувати і продавати цінні папери на біржі, доки акції компаній, які ви хочете придбати, допущені до обігу. Далі потрібно надати брокерам документи, підписати заявку на придбання акцій і переказати гроші.

Після цього, брокер буде проводити операції щодо купівлі/продажу цінних паперів за вашими дорученнями.

Контекст. Раніше Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку попередила про фіктивний інвестиційний проєкт вигаданого «Українського народного банку».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉