Facebook Pixel

В Україну прибули перші німецькі танки Leopard 2 — Spiegel

В Україну прибули перші німецькі танки Leopard 2, повідомляє Der Spiegel. Видання посилається на власні джерела.

На що здатні танки Leopard 2

Leopard 2 — це основний бойовий танк німецьких збройних сил. який розробила компанія Krauss-Maffei у 1970-х роках. В бойових умовах використався в Афганістані та Сирії.

Український танкіст Євген Мартинюк, який проходив навчання за кордоном, розповів АрміяInform про особливості цього танку. Він стартує швидше ніж Т-80, має двигун на 1500 к. с., тому вражає динамікою. Leopard 2 обладнаний дуже чутливою автоматичною коробкою. Його швидкість — 70 км/год по шосе, 50 км/год бездоріжжям, задній хід — 31 км/год. Для порівняння, Т-64 або Т-72 заднім ходом рухаються у шість разів повільніше, що робить їх більш вразливими під час бою, коли потрібно швидко відкотитися з позиції.

Leopard 2A4. Фото: Вікіпедія

Leopard 2A4. Фото: Вікіпедія

Танк озброєний 120-мм гарматою, яку Мартинюк характеризує коротко: вона як снайперська гвинтівка, що може стріляти на відстань до 5 км вдень і до 4 км уночі завдяки тепловізору. Боєкомплект гармати становить 42 унітарні постріли.

Контекст. Від моменту, коли уряд Німеччини нарешті ухвалив рішення поставити важкі бойові танки, минуло майже два місяці.

25 січня федеральний уряд нарешті погодився «швидко зібрати для України» два танкові батальйони Leopard-2 – по 31 танку.

8 березня 2023 року міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус пообіцяв доставити першу партію з 21 танка Leopard 2 від Німеччини та Португалії наприкінці березня.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉