Facebook Pixel

В Україні спростять отримання дозволу на викиди забруднювальних речовин

Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів спростить процедуру отримання дозволу на викиди забруднювальних речовин.

Видача дозволу має здійснюватися за єдиними принципами та уніфікованими підходами, незалежно від місця звернення суб'єкта господарювання — до міністерства або ОДА.

Для цього Мінприроди затвердило типову інформаційну картку адміністративної послуги. Тепер ОДА та КМДА мають привести свої розпорядчі документи у відповідність до наказу міністерства.

До чого це призведе

У відомстві пояснили, що раніше в кожного постачальника послуги були власні інформаційні картки, які могли відрізнятися одна від одної. На практиці складалися ситуації, коли в регіонах України для отримання однієї й тієї самої послуги суб'єкти господарювання збирали різні за обсягом пакети документів. Потенційно це могло ставати інструментом маніпуляцій.

Затверджена типова картка адміністративної послуги та приведення у відповідність до неї карток постачальників послуг на місцях дасть змогу спростити процедуру й забезпечити її прозорість.

Документ розроблений для належної реалізації положень Законів України «Про охорону атмосферного повітря», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про адміністративні послуги».

Подякувати 🎉