Facebook Pixel

В Україні проведуть демобілізацію строковиків: які умови

Військовозобов'язаних чоловіків мобілізують до лав Збройних сил України в рамках загальної мобілізації. Однак, незважаючи на війну, в країні все ще є чимало військових, які не воюють, адже проходять строкову службу. Цілком можливо, що невдовзі їх демобілізують.

Про це розповів секретар Радбезу Олексій Данілов.

Демобілізація строковиків

За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було обговорено можливу демобілізацію осіб, що проходять строкову службу.

Quote«Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться, і ми розуміємо, скільки їх. Це справедливо», – сказав Олексій Данілов.

Також він додав, що демобілізуватися зможуть виключно ті строковики, у яких вже сплив термін проходження військової служби. В такому разі їм запропонують продовжити проходження військової служби за контрактом або ж демобілізуватися.

За словами Данілова, для цього потрібен спеціальний нормативний акт, що допоможе врегулювати питання демобілізації осіб, які проходять строкову службу. Його повинні прийняти народні депутати України.

Чи справляється ТЦК зі своєю роботою

Раніше виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів дав важливий коментар стосовно того, чи виконують свої обов'язки належним чином працівники військкоматів.

Так, з його слів стає відомо, що за пів року контрнаступу ЗСУ на півдні армія росії призвала велику кількість осіб, тим самим компенсувала власні втрати. Натомість в Україні цього зроблено не було.

Quote«Фактично основний задум контрнаступу полягав у тому, щоб вибити окупантів у конкретних місцях і, скориставшись їхньою слабкістю, прориватися в напрямку Азовського моря. Але незважаючи на те, що ми не переважали ворога ані в силі, ані в техніці (особливо в небі), основною проблемою стало саме поповнення свіжими силами окупантів», – сказав Андрусів.

Крім того, експерт додав, що значну роль у цих процесах також відіграє і те, що в територіальних центрах комплектування фіксується доволі велика кількість корупційних злочинів. Водночас самі працівники військкоматів виконують плани лише на 70%.

Подякувати 🎉