Facebook Pixel

«Укрзалізниця» отримає від ЄБРР кредит у розмірі 200 млн євро

АТ «Укрзалізниця» отримає кредит у сумі 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках проєкту «Надзвичайна підтримка української залізниці». Це є результатом угоди, яку було підписано 9 червня 2023 року віцепрем’єр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад Олександром Кубраковим, директором ЄБРР із питань Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, головою правління АТ «Укрзалізниця» Євгеном Лященком і членом правління Антоном Мішиним.

Про це пише пресслужба УЗ

Quote«АТ «Укрзалізниця» вкотре відчуває підтримку надійного фінансового партнера. Це вже другий проєкт із фінансування "Укрзалізниці», який реалізується з ЄБРР з початку повномасштабного вторгнення. Перший проєкт дав змогу підтримати стабільність компанії в складний період, а другий буде насамперед спрямований на пріоритетні інвестиційні проєкти», — зазначив Євген Лященко.

На що підуть кредитні кошти від ЄБРР для «Укрзалізниці»

Кошти позики в сумі 100 млн євро буде спрямовано на фінансування капітальних вкладень АТ «Укрзалізниця», зокрема, закупівлі матеріалів для відновлення залізничних коридорів з Європейським Союзом, а також оновлення рухомого складу.

Ще 100 млн євро буде спрямовано на фінансування критичних потреб АТ «Укрзалізниця», необхідних для забезпечення стабільних і безперебійних залізничних вантажних і пасажирських перевезень.

Крім того, проєкт передбачає надання грантових коштів у сумі до 10 млн євро на фінансування капіталовкладень, що сприятимуть забезпеченню інклюзивності залізничних вокзалів, зокрема, встановлення ліфтів і пандусів, закупівлі комунікаційного обладнання, енергоефективного освітлення тощо.

Строк погашення становитиме до 15 років, включно з пільговим періодом до 3 років.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉