Facebook Pixel

Кулеба закликав держави Африки вимагати від рф продовження «зернової угоди»

Кулеба закликав держави Африки вимагати від рф продовження зернової угоди

Кулеба закликав держави Африки вимагати від рф продовження зернової угоди

Україна завжди була та прагне залишатися надійним гарантом продовольчої безпеки для країн Африки й закликає їх об’єднати зусилля задля гарантування продовольчого експорту з України після виходу росії із «зернової угоди». Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спілкування з постійними представниками групи африканських країн в ООН.

Quote«Вийшовши із «зернової угоди», росія поставила під загрозу життя мільйонів людей по всьому світу, насамперед в Африці та Азії. Я щиро вірю, що наші тісні відносини, партнерство та активна взаємодія можуть допомогти розв'язати багато проблем, зокрема, пов’язаних з експортом українських зернових на світовий ринок», — заявив міністр.

Кулеба зазначив, що зерно можна транспортувати автомобільним і залізничним транспортом до портів у Румунії, Болгарії та Польщі, але навіть за умови збільшення обсягів постачання такими шляхами покрити необхідні потреби зерна на світовому ринку неможливо.

Міністр закликав усі країни Африки спільно працювати над втіленням Формули миру, запропонованої президентом України.

Quote«Мир має бути відновлений на засадах Статуту ООН і відповідних резолюцій Генасамблеї ООН. На сьогодні єдиним документом, який відповідає принципам і резолюціям ООН, є Формула миру президента Зеленського. Закликаємо вас узяти активну участь в її втіленні та наближенні справедливого та міцного миру в Україні», — підкреслив Дмитро Кулеба.

Міністр наголосив, що для України питання продовольчої безпеки інших країн завжди буде пріоритетним з огляду на наше власне трагічне минуле Голодомору-геноциду 1932 — 1933 років: «Ми завжди докладатимемо максимум зусиль, щоб допомогти іншим людям у світі уникнути голоду».

Міністр наголосив, що лише в тісній співпраці можна подолати будь-які проблеми, зокрема, російський удар по світовій продовольчій безпеці.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉