Facebook Pixel

Україна представила Єврокомісії план вирішення проблеми експорту зерна

Україна на зустрічі Координаційної платформи під егідою Єврокомісії представила план вирішення проблеми експорту зерна до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини й Болгарії. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на речницю ЄК з питань сільського господарства і торгівлі Міріам Гарсія Феррер.

Quote«Україна, як це було обумовлено минулої п’ятниці, вже представила деякі пропозиції до Плану дій, що включатиме кілька частин», – зазначила Феррер.

За її словами, Україна пропонує створити верифікаційний та спостережний механізми, а також запровадити системи ліцензій для кращого контролю за експортними операціями. Мета плану — встановити жорсткіший контроль за експортом і уникнути подальшої дестабілізації сільськогосподарських ринків у п'яти країнах-імпортерах.

Quote«Ми знаємо, що українська влада позиватиметься до цих країн-членів. Наразі ми проводимо консультації щодо відповідних норм СОТ та розуміння їх застосування», – наголосила Феррер.

Раніше The Page повідомляв, що Україна подала позови до Світової організації торгівлі (СОТ) на Польщу, Словаччину та Угорщину. Держава бачить порушення міжнародних зобов’язань у тому, що європейці продовжили ембарго на імпорт українського зерна.

Подякувати 🎉